Evenementen/Letsels

 

Algemeen
Bij evenementen komen alle vormen van acute zorg voor, van verstuikingen tot brandwonden en van allergische reacties tot hartfalen. De medewerkers van MESH zijn speciaal getraind op professionele zorgverlening in deze situaties. Hieronder staat een opsomming van aandoeningen waar u als evenementen-organisator mee te maken kunt krijgen. Het spreekt voor zich dat er op zulke momenten snel deskundige hulp voorhanden is.

Sport- en bewegingsblessures
sportblessure3  sportblessure1

Elke sport kent zijn eigen specifieke blessures en verwondingen. MESH bereidt zich specifiek voor op elk evenement en kent dus de specifieke risico’s van het evenement en zal daar dan ook rekening mee houden.

Allergische reacties en vergiftiging
allreactie1

Allergische reacties, je moet er altijd rekening mee houden. MESH heeft altijd medicatie bij zich om een dergelijke reactie zo snel mogelijk ongedaan te maken. We hebben antiprik zalf, maar ook de voorgeschreven medicatie bij ons.

Bewusteloosheid en shock
shock1

Slachtoffers die plotseling onwel worden, we kennen ze allemaal. Om snel te kunnen zien of het een ernstige verstoring van de gezondheid betreft of een “appel-flauwte”, heeft MESH een goede monitor (apparaat om snel bloeddruk en hartslag te meten) bij zich. Daar waar nodig zullen ook de handelingen gelijk gedaan worden, zoals het inbrengen van een infuus, om zo snel vocht en medicatie te kunnen geven.

Wonden door val- en vechtpartijen
wond1 wond2

Verwondingen kunnen snel op treden. MESH heeft alle materialen bij zich om de meest voorkomende wonden ter plekke te behandelen. Ook geven we uiteraard advies hoe verder met deze verwondingen om te gaan. Indien nodig wordt het slachtoffer verwezen naar een huisartsenpost of ziekenhuis in de regio voor verdere behandeling.

Slachtoffers van alcohol- en/of drugsmisbruik

alc3 alc1

Het nieuwsitem van de laatste tijd, ook MESH heeft er (steeds) vaker mee te maken. Wij kennen de werkingen van de verschillende soorten drugs, en passen de hulpverlening hierop aan.